Domů > Recepty > Bezmasé
Podzim je tady a v sychravém počasí se chceme zahřát pořádným jídlem. Tato zeleninová polévka plná vitamínů je skvělá volba.
Tradiční český recept, který žádného milovníka hub neurazí.
Placky s kysaného zelí jsou poměrně známé. Už jste ale zkoušeli placky z čerstvého zelí?
Čočka je v Česku považována za tradiční novoroční jídlo, díky kterému bychom v následujícím roce neměli mít nouzi o peníze. My ji připravili klasickým způsobem na kyselo.
Silvestr se blíží a to si žádá nějaké speciální pohoštění. Pro milovníky sýrů máme tři zajímavé tipy.
V těchto mrazivých dnech všichni oceníme něco, co nás zaručeně zahřeje – a tím je právě tato česneková polévka.
Vydatné a lehce pikantní jídlo přijde v tomto chladném období vhod. My jsme pro vás připravili recept na pikantní fazolový guláš.
Bedly jsou výborné houby s jedinečnou chutí. Jejich příprava je snadná a během pár minut vykouzlíte výborné jídlo.
Bulgur je svými vlastnostmi velmi podobný rýži, proto se čím dál častěji využívá k přípravě rizota. My ho udělali s lesními houbami.
Pizza margherita, salámová, sýrová – to jsou klasiky, na které narazíte v každé italské restauraci. Co takhle zkusit něco nového? Třeba pizzu s houbami a mascarpone, která je výborná a můžete si ji udělat doma.
Taky milujete tradiční obalovaný květák? Pak určitě musíte zkusit tyto obalované řízečky, které jsou stejně dobré a navíc se vyhnete obalování v trojobalu.
Už jste někdy zkoušeli recepty z pastináku? Nejedná se sice o běžně používanou zeleninu, svou chutí se ale vyrovná kdejaké kořenové zelenině. V našem receptu jsme ho zkombinovali s pikantním těstíčkem a výborně k němu padne i nějaký jogurtový dip.