Skip to content
O sádle
Články
#JedemeNaSádle
Recepty
Kontakt
🥇 Soutěž
Blog
Domů
>
Články
Články
Trvanlivost sádla
1. 1. 2019
Další předností sádla je dlouhá trvanlivost. Jednou z mnoha drobných překážek, které řeší každá z nás každodenně v kuchyni, je trvanlivost surovin, z nichž vaříme. Určitě to také znáte, nakoupíte maso, mléko, zeleninu a naplánujete si, co budete vařit. Příští den ale nestihnete uvařit, pak se rozhodnete koupit večeři při cestě z práce a najednou zjistíte, že se vám v lednici vše blíží ke…
Celý článek
Komplikace dýchacích cest a sádlo
27. 12. 2018
Období přechodu z léta na podzim je střídavě sychravé, teplé a vlhké a ideální pro výskyt nachlazení a onemocnění dýchacích cest. Přechod z tepla do zimy a naopak není pro naše tělo přirozený. Uvnitř budovy je celý den zavřené okno, vydýcháno, a tudíž teplo, a vy sedíte na pohovce pomalu v letním oblečení. Pak zamíříte se psem na procházku a zapomenete se převléknout. Jdete však…
Celý článek
DYCKY MOST! Rozhovor s jednou postav ze seriálu Most!
22. 12. 2018
Zorana hraje Denis Žák z Mostu. Zkušený komparzista získal roli díky své hřmotné postavě. To, že bude seriál Most! tak úspěšný, vůbec nečekal. Ve svém životě již ztvárnil mnoho menších rolí, ale ta v seriálu Most! byla podle něj asi nejúspěšnější. Seriál Most! – fenomén dnešních dní, který láme rekordy ve sledovanosti. Jak ses dostal k seriálu Most!?…
Celý článek
Sádlo a intolorance na laktózu
22. 12. 2018
Lidstvo se vždy potýkalo s mnoha chorobami a nemocemi. Některé z nich jsou závažné až smrtelné, jiné jsou naopak mírné či jen obtěžující. Mezi takové patří různé druhy alergií, vyrážek a jiných kožních problémů, astma nebo různé intolerance. Jde o onemocnění, která nám jistým způsobem ovlivňují náš život. Musíme dbát na to, co jíme, nesmíme opomenout brát a aplikovat přidělené prášky,…
Celý článek
Sádlo: nová zdravá potravina
19. 12. 2018
Kvalitním vepřovým sádlem v současné době již výživoví poradci neopovrhují. Sice k němu mají ještě stále rezervovaný přístup, ale vědí, že jeho konzumace v malém množství tělu neškodí. Je jen potřeba ho rozumně zařadit do jídelníčku. Záleží na tom, jakou dietu svým klientům s ohledem na jejich aktuální stav doporučují. Sádlo a vitaminy Nejkvalitnější vepřové sádlo je sádlo hřbetní. Je…
Celý článek
Renesance sádla vytlačuje margaríny
11. 12. 2018
Naši předci měli po staletí jasno. Vepřové sádlo bylo neodmyslitelnou součástí jejich jídelníčku nejenom pro svou chuť, ale také pro snadné skladování a hlavně nezastupitelné výživové vlastnosti. Až přišla listopadová revoluce a s ní mnohé změny, kupodivu i ve výživě. Sádlo se tak stalo odstrkovanou Popelkou, za vzor správné výživy nám byly předkládány ztužené rostlinné tuky. V posledních letech se…
Celý článek
Tři důvody proč jíst sádlo
7. 12. 2018
Na světě je spousta možností, jak se stravovat. Existuje nespočet doporučených způsobů. Od těch vědeckých až po laické. V posledních letech byly ve velké oblibě diety, zaměřující se na veškeré tzv. light potraviny. To znamenalo jíst náhražky tuku, tuk úplně vyřadit z jídelníčku, konzumovat velké množství mléčných výrobků a zeleniny a omezit maso a ovoce. Jenže se postupem času zjistilo,…
Celý článek
Sádlo v kuchyni našich sousedů
7. 12. 2018
Používání kvalitního hřbetního sádla v kuchyni není ve střední Evropě pouze dominantou Čechů. Také obyvatelé okolních států si rádi pochutnají na pokrmu, který je připraven ze sádla nebo na sádle. V Německu využívají sádlo podobně jako u nás. K masové pečeni neodmyslitelně patří sádlo. Nebo třeba zelí, ať už bílé, červené nebo kyselé, připravují právě na sádle. Stejně jako…
Celý článek
Sádlo jako součást jarního detoxu
27. 11. 2018
Jaro už je za dveřmi, a tak možná přemýšlíte o tom, co udělala s vaším tělem zima. Asi si říkáte, že menší detox organismu by byl vhodný. Po náročných dlouhých zimních dnech si tělo potřebuje odpočinout a nabrat síly na jarní sluníčko. Na výběr je mnoho metod a druhů detoxikace organismu. Pokud se nesvěříte do péče odborníků, ale spoléháte na…
Celý článek
Sádlo je výborným pomocníkem v boji s nemocemi
22. 11. 2018
V jednom známém vtipu Pepíček povídá, že husa nám dává sádlo. Jistě tento dialog učitelky s Pepíčkem znáte i vy, kdy se učitelka ptá: „Pepíčku co nám dává husa?“ a Pepíček odpoví: „Sádlo.“ „Výborně Pepíčku a co dále?“ Pepíček opět: „Sádlo.“ Učitelka to zkusí jinak: „Kde spí tvá maminka?“ „Na posteli.“ „Hurá. A čím se přikryje?“ „Peřinou.“ A mírně nervózní paní učitelka…
Celý článek
Jak získat vitamín D, když se nemůžeme spolehnout na slunce?
18. 11. 2018
Vitamín D je mimo jiné vitamín, který má za úkol udržovat vyrovnaný poměr vápníku a fosforu v našem těle. Je tedy velmi důležitý pro a rozvoj dítěte, protože se podílí na růstu a vývoji jeho kostí a zubů. Vitamín D ovlivňuje 200 různých chemických reakcí v organismu. Byl nalezen téměř ve všech typech lidských buněk a ve všech lidských tkáních. Je rovněž důležitý pro…
Celý článek
Spotřeba potravin v ČR roste
16. 11. 2018
Jaké potraviny my Češi konzumujeme rádi, a které spíše omezujeme? Je zajímavé, co všechno nám tato data mohou ukázat. Stravovací návyky Čechů se výrazně mění. Aktuální široká nabídka různých druhů potravin a potravinářských výrobků snížila spotřebu základních surovin z poválečné doby, kde byla na maximu, až na spotřebu minimální. Výrazně méně konzumujeme chléb, mléko i brambory. Celková spotřeba potravin…
Celý článek
Navigace pro příspěvky
1
…
5
6
7
8
9
…
11