Skip to content
O sádle
Články
#JedemeNaSádle
Recepty
Kontakt
🥇 Soutěž
Blog
Domů
>
Články
Články
Důvody, proč sádlo zahrnout do diety
25. 4. 2019
Možná si myslíte, že sádlo a dieta k sobě moc nepatří. Tento mýtus chceme ale vyvrátit, a proto přinášíme důvody, proč vepřové sádlo zahrnout do diety. Mnoho z nás si vepřové sádlo neumí představit v jídelníčku dietáře. Ale jak ukázal aktuální americký výzkum, jehož se zúčastnilo více než 300 000 respondentů, neexistuje žádný důkaz o tom, že by konzumace nasycených tuků,…
Celý článek
Sádlo patří do první desítky zdravých potravin
10. 4. 2019
Byla dříve slepice, nebo vejce? Existuje nebe? Proč existujeme? K čemu jsme určeni? Je pravda, že když budu špulit pusu, zůstane mi tak už napořád? Je sádlo jednou ze zdravých potravin? Ano, je. Nedávné studie to jasně dokazují. Odpradávna se sádlo běžně používalo. V každé domácnosti se na něm vařilo, smažilo a peklo. Po druhé světové válce však…
Celý článek
5 mýtů a pravd o sádle
5. 4. 2019
My lidé jsme stvoření, která mají ráda zajetá pravidla a řád. Prostě neradi něco měníme nebo se něčemu přizpůsobujeme. Jsme zvyklí určitým způsobem žít a stravovat se. Otázka stravování je zkrátka a dobře velmi ožehavé téma. To, jak budete jíst, co a hlavně, zda to bude spadat do kategorie zdravých potravin nebo ne, je hodně dáno výchovou a prostředím, ve…
Celý článek
Tradiční velikonoční pokrmy
1. 4. 2019
O Velikonocích, kdy se oslavuje zmrtvýchvstání Ježíše Krista, se zpravidla sejde širší rodina a přátelé. Je to příležitost k hodování a setkávání. Končí i postní doba, která se dodržovala především v minulosti. Půst začíná Popeleční středou a trvá 40 dnů (kromě nedělí). Na Velikonoce mnohé rodiny připravují své oblíbené velikonoční recepty, které se většinou dědí z generace na generaci. Mezi nejznámější patří…
Celý článek
Tradiční a netradiční použití sádla
28. 3. 2019
Sádlo je tradiční a často vyhledávaná ingredience v kuchyni. Většina kuchařek a kuchařů ho používá na vaření a smažení. Není ale moc známé, že se přidává i do sladkého pečiva. Díky sádlu pak vydrží pečivo déle vláčné. Vedle standardního využití v kuchyni má sádlo své uplatnění například i v domácím léčitelství. Především naše babičky využívaly sádlo jako léčivý prostředek na různé neduhy.…
Celý článek
Sádlo bez tuku. Je to vůbec možné?
28. 3. 2019
Tak jako jsou fialové, alpské krávy dávající nejlepší mléko na světě, my máme svá prasata. Prasata, která vám dají to nejlepší sádlo, jelikož prochází speciálním výcvikem, na který dohlížejí i jednotky rychlého nasazení z rakouského městečka Schweinenn a ti nejuznávanější bačové ve své branži. Pro naše prasata pasoucí se na té nejzelenější trávě, děláme jen to nejlepší. …
Celý článek
Jak poznáme kvalitní hřbetní sádlo
16. 3. 2019
Pokud si také rádi pochutnáváte na čerstvém chlebu se sádlem a solí nebo na variantě s hořčicí a vařenými vejci, pak je důležité, abyste na tuto pochoutku použili kvalitní vepřové sádlo. Samozřejmě i k jiným účelům je zapotřebí kvalitní sádlo. Můžete si na něm usmažit třeba řízky nebo ho použít jako hlavní ingredienci při výrobě krému. O konečném výsledku vždy rozhoduje…
Celý článek
Sádlo v zahraničních kuchyních II.
16. 3. 2019
Česká kuchyně je velmi bohatá na suroviny a chutě. Je plná smažených, pečených a nadívaných jídel. V českých receptech naleznete spoustu brambor, knedlíků, omáček a masa na milion způsobů. Už jsme se také naučili používat více typů tuků. Tedy máslo, olivový a slunečnicový olej a tradiční sádlo, které však bylo ještě nedávno zatracováno. Jak je to však ve světě? Najdeme sádlo…
Celý článek
Sádlo a jeho dietické vlastnosti ve srovnání s ostatními tuky
11. 3. 2019
Říkáte si asi, jak jde dohromady spojení sádlo a dieta. Ale vězte, že i kvalitní vepřové sádlo lze konzumovat při dietě. Může jít dokonce i o redukční dietu, pokud se při ní držíme hesla „všeho s mírou“. V dávných dobách, kdy naši předci ještě neznali margaríny a jiné náhražky sádla, bylo sádlo jednou z důležitých součástí jídelníčku. A jak různé odborné studie ukazují, nebyl…
Celý článek
Sádlo lze konzumovat i při dietě
3. 3. 2019
Říkáte si asi, jak jde dohromady spojení sádlo a dieta. Ale vězte, že i kvalitní vepřové sádlo lze konzumovat při dietě. Může jít dokonce i o redukční dietu, pokud se při ní držíme hesla „všeho s mírou“. Sádlo jako součást jídelníčku při dietě V dávných dobách, kdy naši předci ještě neznali margaríny a jiné náhražky sádla, bylo sádlo jednou z důležitých součástí jídelníčku.…
Celý článek
Vliv sádla na životní prostředí
2. 3. 2019
Stoupajícím trendem posledních let je ochrana životního prostředí, ekologie v domácnosti a zero waste, tedy životní styl usilující o zmenšení produkovaného odpadu na minimum. Vytváření odpadu a ničení životního prostředí by se však mělo předcházet. Na to je třeba myslet už při výrobě věcí, potravin a kosmetiky. Mnoho látek je těkavých, uvolňujících se do prostředí a na jejich výrobu je nutné…
Celý článek
Druhy sádla
22. 2. 2019
Úkol máte jasný: koupit sádlo. Ale přijdete do obchodu a jste zmateni. V regálu je několik druhů sádla. Od vepřového až po husí. A vepřového je tam hned několik typů. Dospějete k názoru, že koupě sádla není tak jednoduchá, jak se na první pohled může zdát. Ale nebojte se, tak to určitě není. Na obale sádla nebo na štítku…
Celý článek
Navigace pro příspěvky
1
…
3
4
5
6
7
…
11