Skip to content
O sádle
Články
#JedemeNaSádle
Recepty
Kontakt
🥇 Soutěž
Blog
Domů
>
Články
>
Page 11
Články
Sádlo je in
12. 6. 2018
Surovina prověřená staletími se širokou škálou prospěšných účinků, kterou naši předkové uměli bohatě využít. Takové bylo sádlo za dřívějších dob. Z oblíbence každé hospodyně se však prakticky ze dne na den stal zdravotní nepřítel číslo jedna. Sádlo bylo neprávem zařazeno na černou listinu. Přitom ještě během 20. století bylo hojně využívané v kuchyni, třeba na smažení pokrmů nebo…
Celý článek
Znamení Ryby: jídlo pro ně bývá spíš potřeba
4. 6. 2018
Autor: bet
Celý článek
Prožijte pěkně rozpálený svátek zamilovaných
29. 5. 2018
Autor: bet
Celý článek
Sádlo: Potravina našich babiček zažívá renesanci
29. 5. 2018
Autor: Ter
Celý článek
Sádlo jako součást české kuchyně
24. 5. 2018
Není dne, kdybychom se nehnali za snahou žít lépe, zdravěji, svědomitěji, vždy s úsměvem na rtech a dobrou náladou, žít tak, jako by to byl náš poslední den. Řešíme, kolik utratíme za návštěvu kadeřníka, hodinu na kosmetice nebo za posilovnu. Zkoumáme etikety na obalech všech potravin a drogistického zboží, protože to tak dělají všichni. Nejíme po páté hodině…
Celý článek
Živočišné tuky
24. 5. 2018
Tuky dělíme na živočišné a rostlinné. V tomto článku se budeme věnovat především těm živočišným. Jak už samotné označení napovídá, živočišný tuk získáváme z tučných částí některých živočichů. Mezi nejznámější a nejpoužívanější patří sádlo, a to vepřové, husí nebo kachní. Dalším známým živočišným tukem je máslo. Asi vás při spojení živočišný tuk napadne také ten rybí. Ten je ale trochu…
Celý článek
Sádlo a jeho postavení na trhu
11. 5. 2018
V dnešní kuchyni máme možnost používat na přípravu pokrmů mnoho druhů tuků. Ne vždy tomu tak ale bylo. Byly doby, kdy sádlo bylo jediným dostupným tukem, na němž se dalo smažit a péct maso nebo který se přidával do sladkého pečiva. V dobách první republiky bylo sádlo dostupné především na vesnici, tam, kde se chovala prasata.…
Celý článek
Sádlo bez tuku. Je to vůbec možné?
5. 5. 2018
Tak jako jsou fialové, alpské krávy dávající nejlepší mléko na světě, my máme svá prasata. Prasata, která vám dají to nejlepší sádlo, jelikož prochází speciálním výcvikem, na který dohlížejí i jednotky rychlého nasazení z rakouského městečka Schweinenn a ti nejuznávanější bačové ve své branži. Pro naše prasata pasoucí se na té nejzelenější trávě, děláme jen to nejlepší. …
Celý článek
Sádlo se řadí mezi tradiční pochoutky, a to plným právem
4. 5. 2018
Sádlo se v kuchyni, a nejen v ní, používalo od nepaměti. Kdysi neexistovaly margaríny a máslo je namáhavější připravit. Navíc je dražší. Ale sádlo, to je jiná písnička. Představte si pěkně vykrmené prase s tukem na břiše, nohou i na hřbetě. Prostě víte, že to bude pochoutka, až je celé zpracujete. O to především šlo. Nic nenechat nazmar. Vepř se využil…
Celý článek
Navigace pro příspěvky
1
…
9
10
11