Skip to content
O sádle
Články
#JedemeNaSádle
Recepty
Kontakt
🥇 Soutěž
Blog
Domů
>
Články
Články
Sádlo k vaření prostě patří
27. 7. 2018
V posledních letech se pořád diskutuje o tom, zda je sádlo zdravé, či nikoliv. Dnes už víme, že sádlo prospívá srdci. Samozřejmě v normálním množství. Dokonce i specialisté na výživu se přikládají k jeho používání. Pojďme se tomu podívat na zoubek. Co o něm vědět? Živočišný tuk, který se získává z prasat, hus a kachen, se používá v české kuchyni od nepaměti. Ať…
Celý článek
Sádlo a vliv na zdraví
23. 7. 2018
Máte vysoký cholesterol? Začněte jíst sádlo! Ne, není to vtip. Nové vědecké výzkumy naprosto vyvrátily škodlivost živočišných tuků na naše zdraví. Naopak! Rozsáhlý výzkum živočišných tuků totiž potvrdil, že za vysokou hladinou špatného cholesterolu LDL mohou transmastné kyseliny, tedy tuky, které se vyrábějí průmyslovou metodou zvanou hydrogenace. Škodí i malé množství těchto transtuků a my bychom se…
Celý článek
Videorozhovor se šéfkuchařem Vaškem Říhou
22. 7. 2018
Autor: NaSadle
Celý článek
Typy sádla
21. 7. 2018
V poslední době se lidé stále častěji vracejí k tradičním živočišným tukům a je to jenom dobře. Pod vlivem různých marketingových kampaní jsme se od živočišných tuků na čas odvrátili, ale situace se pomalu začíná zlepšovat a my si vybíráme objektivněji. Často diskutovaným tématem mezi tuky je určitě sádlo, které se v našich zeměpisných podmínkách používá odjakživa, víte ale…
Celý článek
Jak na konfitování
18. 7. 2018
Autor: Ter
Celý článek
Sádlo a strava pro děti
7. 7. 2018
Záleží vám na tom, co jedí vaše děti? Pro všechny rodiče je to velmi důležité téma, zvlášť v prvních letech života, kdy je váš potomek plně odkázaný na to, co mu dáte na talíř. Není výjimkou, že se nastávající maminky začnou zajímat o stravu už v těhotenství. V tomto období je totiž velmi důležité, co jíte. Ovlivňuje to vývoj…
Celý článek
Antonín Zelenka: Sádlo není zdravotní hrozbou
4. 7. 2018
Autor: Ter
Celý článek
10 důvodů, proč byste měli vařit na sádle
26. 6. 2018
Autor: MBA
Celý článek
ŠÁRKA ŠKACHOVÁ: Jídlo je klíčem k dlouhému a radostnému životu
24. 6. 2018
Autor: MBA
Celý článek
Sádlo a ekonomika domácností
23. 6. 2018
Sádlo bylo pro naše předky na venkově jednou z nejdostupnějších potravin. Ve většině chalup a na statcích se chovala prasata pro maso. Při tradiční domácí zabijačce se pak zpracovávalo nejen maso, ale z tuku se také škvařilo sádlo. Díky uchovávání v kameninových hrncích mělo dlouhou trvanlivost, a tak se používalo prakticky po celý následující rok. Pro nejchudší rodiny, které si…
Celý článek
Zkuste držet půst, tělo vám poděkuje
19. 6. 2018
Autor: Ter
Celý článek
Sádlo jako zdroj energie
14. 6. 2018
Sádlo je živočišný tuk, který působí pozitivně na lidský organismus. Pokud sádlo konzumujeme v rozumné míře, není nutné mít obavy z negativního dopadu na náš zdravotní stav. Aby naše tělo dobře fungovalo, musí mít dostatek živin, které získá z vyvážené a pestré stravy. Jednou ze složek našeho jídelníčku by měl být i tuk. Doporučuje se živočišný tuk, tedy například sádlo.…
Celý článek
Navigace pro příspěvky
1
…
8
9
10
11